B&B Het Verwende Nest

Logeren in hartje Drenthe

 

De omgeving 

Voor jong en oud, bij mooi of slecht weer, in Drenthe is altijd wat te doen of te zien.  

Centraal gelegen, is B&B Het Verwende Nest een prima uitvalsbasis om Drenthe te verkennen. Natuurlijk kunt u er heerlijk wandelen en fietsen (Klatering ligt aan een fietsknooppuntroute). Of verken Drenthe met de auto. 

Het Dwingelerveld, het Terhorsterzand, het Mantingerzand, zijn prachtige natuurgebieden om te verkennen. In Drenthe zijn meerdere zwemplassen, vaak met een gezellig paviljoen. Ook de Drentse brinkdorpen zijn zeer de moeite waard: Dwingeloo, Lhee, Diever, Westerbork, Borger en Gieten en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

In de zomermaanden zijn er  veel markten en evenementen, zoals de beroemde Donderdag Meppeldag, de Pulledagen in Hoogeveen, de wekelijkse Vlindermarkt in Emmen, de Oogstdag in Lhee en de vele folkloristische markten.  In de wintermaanden prachtige exposities in de vel musea die Drenthe rijk is.

Ook antiek- en brocante liefhebbers kunnen zich uitleven in Drenthe, er zijn veel leuke winkeladresjes en geregeld brocante markten. 

Er zijn veel leuke en gezellige restaurants in de omgeving. Van sterrenrestaurant tot pannenkoeken boerderij, voor elk wat wils. Natuurlijk behoort ook een dagje zwemmen of een bezoek naar de sauna in b.v. Zuidwolde, Boil of Westerbork tot de mogelijkheden.

 

Enkele bezienswaardigheden in Drenthe

Wildland Aventure Zoo in Emmen

Drents Museum in Assen  

Herinneringskamp Westerbork    

Gevangenis Museum in Veenhuizen 

Maatschappij van Weldadigheid leeft voort in de mooie dorpen zoals Wilhelminaoord en Frederiksoord

Hunebedcentrum in Borger 

Boomkroonpad in Borger

Shakespeare Theather in Diever 

Planetron in Dwingeloo

Veenpark in Emmercompascum 

Het TT Circuit bij Assen met volop activiteiten

Monumentendorp Orvelte

Openluchtmuseum Ellert & Brammert in Schoonoord